Управління статистики інформує

Дата: 21.12.2022 12:08
Кількість переглядів: 160

ДЕРЖСТАТ

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ СТАТИСТИКИ У ЧЕРКАСЬКІЙ ОБЛАСТІ

(ГУС у Черкаській області)

вул. Остафія  Дашковича, 39,  м. Черкаси, 18001, тел.  (0472) 36-16-75, факс (0472)  33-89-75

E-mail:  gustat@ck.ukrstat.gov.ua     Web: www.ck.ukrstat.gov.ua    Код  ЄДРПОУ 02357999

від 09.12.2022 р. № 03.1-08/1663-22    На №__________   від   _____________

 

Шановний респондент!

 

Інформуємо, що із 01 січня 2023 року набуває чинності новий Закон України "Про офіційну статистику" (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2524-20#Text) (далі – Закон).

Частиною четвертою статті 10 Закону передбачено, що респонденти-юридичні особи, відокремлені підрозділи юридичних осіб, розташовані на території України, відокремлені підрозділи юридичних осіб України, розташовані за кордоном, фізичні особи-підприємці подають статистичну і фінансову звітність виробникам офіційної статистики виключно в електронній формі.

 

Основні переваги подання звітності в електронній формі: мінімальні витрати часу на заповнення бланків; подання звітності з будь-якого місця, де є доступ до Інтернету; вибір зручного часу для звітування; перевірка на наявність арифметичних помилок; підтвердження доставки; звітність зашифрована та захищена від несанкціонованих переглядів і втручань.

Єдина вимога для електронного звітування – наявність кваліфікованого електронного підпису (КЕП).

Для зручності подання респондентами звітності в електронній формі Держстат створив безкоштовний онлайн-сервіс "Кабінет респондента" (https://statzvit.ukrstat.gov.ua). Доступ до системи здійснюється цілодобово та не потребує інсталяції будь-яких програм.

Також звітність в електронній формі можна подати за допомогою іншого програмного забезпечення (https://ukrstat.gov.ua/elektr_zvit/per_pz.htm).

Крім того, на офіційному вебсайті Держстату в розділі "Для респондентів"/сервіс "Пошук за кодом ЄДРПОУ" (https://ess.ukrstat.gov.ua) буде розміщена інформація щодо залучення респондентів до звітування у 2023 році.

Для смартфонів, планшетів і ПК у безкоштовному месенджері "Telegram" створено чатбот "Пошук за ЄДРПОУ" (@derzhstat_bot), який використовує єдину базу даних і алгоритм пошуку із сервісом "Пошук за кодом ЄДРПОУ". Протягом року до переліку форм можуть уноситися зміни, про що респондентів повідомляють у зазначених вебсервісах.

Інформаційну та консультаційну допомогу з питань подання статистичної звітності в електронній формі можна отримати: ГУС у Черкаській області – за тел. (093) 354-64-41(093) 354-64-81 або звернувшись на поштову скриньку gustat@ck.ukrstat.gov.ua; Держстат – за тел. (066) 028-83-49(097) 060-91-72 або звернувшись на поштову скриньку coez@ukrstat.gov.ua.

Дякуємо за розуміння та співпрацю.

Українці вже показали всьому світові свою силу та єдність, тож так само згуртовано переходьмо на сучасний формат спілкування.

Разом до перемоги!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень