Пошук

До уваги населення!

Дата: 27.02.2023 18:56
Кількість переглядів: 72

Золотоніське відділення Золотоніського районного відділу ДУ «Черкаський ОЦКПХ МОЗ» інформує :

За період з 17 по 23 лютого поточного року до медичних установ звернулося  461  хворий  із симптомами гострої респіраторної вірусної інфекції. Із них 236 дітей віком до 17 років (51%). В порівнянні з попереднім тижнем захворюваність зросла на 4,7%, епідемічний поріг перевищено на 48,9%. Лабораторно підтверджено 12 випадків захворювання на COVID-19. Із числа захворілих госпіталізовано 5 осіб, з діагнозами ГРВІ –  1, COVID-19 - 4.

В розрізі територіальних громад зареєстровано:

Золотоніська ТГ – 285 хворих, в т.ч. 3 випадки COVID-19;

Новодмитрівська ТГ – 54 хворих, в т.ч. COVID-19 – 1;

Гельмязівська – 59 хворих, в т.ч. COVID-19 – 7;

Вознесенська   - 50 хворих;

Зорівська ТГ – 12 хворих.

В разі появи симптомів захворювання негайно звертайтеся до сімейних лікарів та чітко виконуйте їх призначення. Уникайте контакту із оточуючими вас людьми.

 Нагадуємо, щоб попередити виникнення захворювань, завжди  дотримуйтеся гігієни рук. Якщо вам не вдається уникнути місць масового скупчення людей, не нехтуйте масками та дотримуйтеся дистанції 1,5 метра.

Одним із надійних методів профілактики залишається вакцинація. Бажаючі можуть щепитися безкоштовно   в пунктах  щеплень  при сімейних амбулаторіях.  Наразі наявні такі вакцини : Янссен (Janssen),  Пфайзер (PfizerBioNTech), Коронавак (CoronaVac). Також пропонуються щеплення спеціальною вакциною для дітей 5-11 років Пфайзер (PfizerBioNTech ), яка містить утричі менше активної речовини. Проти сезонного грипу бажаючі теж можуть щепитися вакцинами, придбаними в аптечній мережі за власний кошт.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень