ЗАЯВА ПРО ВИЗНАЧЕННЯ ОБСЯГУ СТРАТЕГІЧНОЇ ЕКОЛОГІЧНОЇ ОЦІНКИ (СЕО) ПРОЕКТУ

Дата: 04.01.2022 09:23
Кількість переглядів: 309

ЗАЯВА ПРО ВИЗНАЧЕННЯ ОБСЯГУ

 СТРАТЕГІЧНОЇ ЕКОЛОГІЧНОЇ ОЦІНКИ (СЕО) проекту

Детальний план території, яка розташована по вулиці Гайдара, 72 в с. Гельмязів, Гельмязівської територіальної об'єднаної громади Золотоніського району, Черкаської області (за межами населеного пункту)

Замовник: Гельмязівська сільська рада Золотоніського району Черкаської області: 19715, Черкаська обл., Золотоніський р-н, с. Гельмязів, вул. Центральна, буд. 1код ЄДРПОУ 04410433.

 

Виконавець: ТОВ «Екологічний центр поводження з небезпечними відходами та промислової технології»: 18002, м. Черкаси, вул. Святотроїцька, 102/1, код ЄДРПОУ 37715319.

 

Вид та основні цілі документу державного планування

Детальний  план  є  містобудівною  документацією  місцевого  рівня,  яка  визначає функціональне  призначення,  параметри  забудови  земельної  ділянки  з  метою розміщення  об’єкту  будівництва,  формування  принципів  планувальної  організації забудови,  уточнення  в  більш  крупному  масштабі  положень  схеми  планування території  району,  визначення  планувальних  обмежень  використання території   згідно  з  державними  будівельними  та  санітарно-гігієнічними  нормами, формування  пропозицій  щодо  можливого  розташування  об’єкту  в  межах  однієї проектної  території  із  дотриманням  вимог  містобудівного,  санітарного, екологічного,  природоохоронного,  протипожежного  та  іншого  законодавства  з метою залучення інвестицій згідно інтересів територіальної громади, заходів щодо реалізації містобудівної політики розвитку території району, згідно п.4.1. ДБН Б.1.1-14:2012  «Склад  та  зміст  детального  плану  території», визначення  містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки.

Проектом передбачено запроектувати приймальне відділення качанів кукурудзи, установку сушильну для качанів кукурудзи загальною ємністю 1500т та склад для зберігання обмолоченого зерна в біг-бегах або контейнерах, площею 4820 м2.

Найменування

Одиниця вимірювання

Потужність

Кількість качанів кукурудзи з поля

т/сезон

19950

Кількість качанів кукурудзи, що поступає на сушку

т/сезон

18000

Ємність складу

т

7290

 

 

Те, якою мірою документ державного планування визначає умови для реалізації видів діяльності або об’єктів, щодо яких законодавством передбачено здійснення процедури оцінки впливу на довкілля (у тому числі щодо визначення місцезнаходження, розміру, потужності або розміщення ресурсів)

Умови для реалізації видів діяльності та об’єктів, які матимуть значний вплив на довкілля, визначаються детальним планом відповідно до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності».

Відповідно до ст.3  Закону України «Про оцінку впливу на довкілля», діяльність щодо функціонування лінії сушки та обмолоту насіннєвої кукурудзи (виробництво продуктів харчування шляхом обробки та переробки: сировини рослинного походження продуктивністю виходу готової продукції менше 300 тонн на добу (середній показник за квартал), не належить до видів діяльності та об’єктів, які можуть мати значний вплив на довкілля та підлягають оцінки впливу на довкілля.

 

 

Ймовірні наслідки

а) Для довкілля , у тому числі для здоров’я населення.

 До сфери охоплення СЕО (далі Стратегія) проекту детального плану території,  відноситься оцінка наслідків для довкілля, у тому числі для здоров’я населення, від реалізації проектних рішень.

Під час здійснення СЕО, варто оцінити ймовірні наслідки впливу від об’єктів інфраструктури, що пропонується відповідно до детального плану території, на здоров’я населення.

 б) Для територій з природоохоронним статусом. Під час здійснення СЕО, варто оцінити ймовірні наслідки впливу від об’єктів інфраструктури, що пропонується відповідно до детального плану території, на території з природоохоронним статусом.

в) Транскордонні наслідки для довкілля, у тому числі для здоров’я населення – відсутні.

 

Виправдані альтернативи, які необхідно розглянути, у тому числі якщо документ державного планування не буде затверджено:

Розгляд виправданих альтернатив проектних рішень відбувається в процесі розробки документу державного планування. Передбачається  розглянути  варіант «нульовий», без впровадження проектних змін. У  разі  не затвердження  документа  державного  планування  (детального  плану території) та відмови від реалізації будівництва об‘єкту, що проектується, очікувані наслідки приведуть до  неможливості  стабільної  діяльності  сільськогосподарського  підприємства  та реалізації  програми  розвитку  економіки  України,  збільшення  робочих  місць. Відмова від реалізації  проекту  будівництва не  дозволить збільшити відрахування до бюджетів всіх рівнів, що негативно позначиться на розвитку регіону.

 

Дослідження,  які необхідно провести, методи і критерії, що використовуватимуться під час стратегічної екологічної оцінки

 В  ході  СЕО будуть проведені дослідження проектних рішень детального  плану, щодо  оцінки  факторів  ризику  і  потенційного  впливу  на стан довкілля  та здоров’я населення  з врахуванням інтересів ефективного  та стабільного соціально – економічного розвитку району та підвищення якості  життя  населення.

Під  час  підготовки  звіту  стратегічної  екологічної  оцінки буде  визначено  доцільність  і прийнятність  планованої  діяльності  і проведене обґрунтування  економічних,  технічних, організаційних, санітарних, державно-правових та інших заходів щодо забезпечення безпеки навколишнього середовища.

 

Заходи, які передбачається розглянути для запобігання, зменшення та пом’якшення негативних наслідків виконання документа державного планування

  У ході виконання стратегічної екологічної оцінки для запобігання, зменшення та пом’якшення можливих негативних наслідків реалізації проектних рішень документу державного планування передбачається провести аналіз містобудівних регламентів стосовно обмеження використання земельних ділянок у зонах з особливими умовами використання територій, які встановлюються на підставі схеми планувальних обмежень, що розповсюджуються на територію села, схеми інженерної підготовки та історико-архітектурного опорного плану, зон охорони пам’яток культурної спадщини.

 

Пропозиції щодо структури та змісту

звіту про стратегічну екологічну оцінку

Стратегічна екологічна оцінка буде виконана в обсягах, визначених статтею 11 п. 2, 3 Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку».

 

Орган, до якого подаються зауваження і пропозиції

Зауваження і пропозиції до Заяви про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки проекту детального плану території подаються до

 Гельмязівської сільської ради Золотоніського району Черкаської області: 19715, Черкаська обл., Золотоніський р-н, с. Гельмязів, вул. Центральна, буд. 1, електронна адреса: gelmyazivSR@ukr.net, телефон моб. (093)093-34-45

 

Строки подання

Відповідно до п.5 Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку» - строк громадського обговорення Заяви про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки становить не менше 15 днів з дня її оприлюднення.

 

Зауваження і пропозицій приймаються до 19.01.2022 Р.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень