Пошук

Цікава інформація з нагоди дня "Охорони праці"

Дата: 26.04.2021 10:27
Кількість переглядів: 1823

ІСТОРІЯ ПРОВЕДЕННЯ ВСЕСВІТНЬОГО ДНЯ ОХОРОНИ ПРАЦІ

Ідея проведення Всесвітнього Дня охорони праці бере початок від Дня вшанування пам’яті працівників, які загинули на роботі. Він вперше був організований американськими та канадськими робітниками в 1989 році.

У 1996 році Міжнародна організація праці (МОП) приєдналась до ініціативи Міжнародної конференції вільних профспілок про визнання 28 квітня Всесвітнім Днем охорони праці, який вперше офіційно був відзначений в 2003 році.

Метою Дня охорони праці було привернути увагу світової громадськості до масштабів проблеми, виявити на скільки створення та просування культури охорони праці може сприяти зниженню смертності на робочих місцях.

З огляду на тяжкість наслідків від нещасних випадків і захворювань, пов’язаних з працею на виробництві та, зважаючи на необхідність створення належних умов праці для людини за принципом пріоритетності її життя та здоров’я, Міжнародна організація праці (МОП) щороку відзначає Всесвітній день охорони праці.

За оцінками міжнародної організації праці: щодня в світі в середньому близько 5000 чоловік вмирають в результаті нещасних випадків та захворюваності на виробництві, сумарно досягаючи за рік від 2 до 2,3 мільйона випадків виробничої обумовленої смертності. З цього числа близько 350 000 випадків становлять нещасні випадки зі смертельним результатом і близько 1,7-2 мільйони смертей, викликані наслідками, пов'язаними із професійними захворюваннями.

Щорічно у понад 100 країнах світу відзначають День охорони праці.

http://www.fort.kharkiv.com/news.php?action=view&cont_id=40


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень