7 жовтня – Всесвітній день дій за гідну працю

Дата: 03.10.2023 13:11
Кількість переглядів: 97


Управління інспекційної діяльності у Черкаській області

Центрального міжрегіонального управління

Державної служби з питань праці

 

18000, м. Черкаси, б-р Шевченка, 205, e-mail: dsp@ck.dsp.gov.ua, сайт: http://ck.dsp.gov.ua/

 

7 жовтня – Всесвітній день дій за гідну працю

7 жовтня у багатьох країнах світу мільйони людей відзначають Всесвітній день дій за гідну працю, відстоюючи свої трудові права.

Кожен працівник заслуговує на безпечні умови праці, достойну роботу та належну матеріальну винагороду за неї. Гідна праця гарантує рівне ставлення та рівні можливості для всіх працівників.

У 2006 році прийнято Конвенцію 187 Міжнародної організації праці (далі – МОП). Конвенція містить положення, що зобов’язують країни-члени МОП створити та ухвалити національні рішення з охорони та безпеки праці для створення безпечних робочих місць та попередження можливих ризиків на роботі.

У 2008 році підписано Меморандум про взаєморозуміння між МОП та українськими партнерами, який торкався питань Програми гідної праці. Всесвітній день дій за гідну працю відзначається в Україні з 2009 року.

У рамках святкування Дня дій за гідну працю в Україні поширюються інформаційні листівки, відбувається мирна хода, флешмоби під різними гаслами на підтримку законних вимог працівників. Також проходять круглі столи, збори, конференції в організаціях профспілок із запрошенням представників влади та соціальних партнерів.

У Всесвітній день дій за гідну працю важливий кожен захід: як масштабні акції, так і невеликі події, будь-то дискусія за круглим столом, масова демонстрація чи флешмоб.

Подібні заходи дозволяють привернути увагу українців до проблем працівників та захисту їхніх трудових прав.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень