Провели інформаційну лекцію до Європейського дня боротьби з торгівлею людьми та домашньому насильству.

Дата: 23.10.2023 15:36
Кількість переглядів: 60

Фото без описуВідділом праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Гельмязіської сільської ради  було запрошено представників БО «СТО ВІДСОТКІВ ЖИТТЯ ЧЕРКАСИ» а саме: менеджера Андрія СТРИЖОВА та фахівця по роботі з громадами -  Марину ЗДОРОВЕЦЬ  та які 19 жовтня 2023 року в актовому залі Гельмязіської сільської ради провели інформаційну лекцію до Європейського дня боротьби з торгівлею людьми та домашньому насильству.

 

       Інформаційна лекція була проведена для соціальних працівників та працівників  виконавчого комітету Гельмязівської сільської ради, учнів старших класів та соціальних педагогів, які постійно на пряму стикаються з вирішенням питань насильства за ознакою статі та домашньому насильству. Метою лекції було попередження ситуацій торгівлі людьми, експлуатації та інформування про наявні ресурси в захисту прав осіб, які опинилися в подібних ситуаціях .

 

       Було наведено основні причини та наслідки торгівлі людьми, шляхи потрапляння в такі ситуації та їх вирішення. Про особливості торгівлі людьми під час війни та як цього уникнути, а також як діяти, якщо хтось із оточуючих потрапляє в таку ситуацію.

 

       Розповіли про основні ідентифікатори виявлення постраждалих від торгівлі людьми та чому постраждалі особи часто не повідомляють про факт потрапляння в ситуацію торгівлі людьми, а також про ключові питання, які допоможуть розпізнати, що людина постраждала від насильства та від торгівлі людьми.

 

       Була розкрита тема щодо функціонування механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, їхні обов’язки та повноваження. Окремо слухачі дізналися про механізм надання статусу особі, яка постраждала від торгівлі людьми.

 

       Присутні на інформаційній лекції ознайомилися з термінологією щодо протидії торгівлі людьми, з міжнародними та національними нормативно-правовими актами щодо протидії торгівлі людьми та про кримінальну відповідальність за такий злочин.

 

      Заключним етапом лекції було роздавання листівок та плакатів представниками БО «СТО ВІДСОТКІВ ЖИТТТЯ ЧЕРКАСИ» з правилами «Як подбати про власну безпеку» та номер Національної гарячої лінії з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів. А також було затверджено план заходів на 2023-2025 роки « Запобігання та протидія домашньому насильству, насильству за ознакою статі, захисту прав осіб, які постраждали від такого насильства».

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень