Важливо знати

Дата: 04.03.2024 09:30
Кількість переглядів: 55

#ВажливоЗнати 

⚖️ Відповідно до пункту 8 Прикінцевих положень Закону України “Про Державний бюджет України на 2024 рік” з 1 березня 2024 року разом із щорічною індексацією пенсій здійснюється перерахунок пенсій, надбавок, підвищень та інших доплат до пенсії з урахуванням розміру прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб, встановленого на 1 січня 2024 року.

🧮 У зв’язку зі зростанням прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб з 2093 грн до 2361 грн збільшуються розміри мінімальної пенсії за віком та доплати за понаднормовий стаж (непрацюючим пенсіонерам), надбавок та підвищень, мінімальних пенсійних виплат, максимальної пенсії, які залежать від прожиткового мінімуму.

❗️ Важливо!

📄 Перерахунок пенсій буде проведено без додаткових звернень пенсіонерів.


#ВідповідіФонду

🔎 Якщо через тривалу хворобу людина не працює, перебуває у складних життєвих обставинах, то житлову субсидію в такому випадку може бути призначено на підставі висновку лікарсько-консультативної комісії, в якому буде зазначено відомості про тривалу хворобу (підпункт 3 пункту 14 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 №848).


#ВідповідіФонду

❗️ Так, потрібно, оскільки саме в довідках про пільговий характер роботи підприємство підтверджує зайнятість працівника в шкідливих і важких умовах праці протягом повного робочого дня. При цьому в трудових книжках зазначаються умови, на яких особу прийнято на роботу.

📃 У довідці має бути вказано: періоди роботи, що зараховуються до спеціального стажу; професія або посада; характер виконуваної роботи; розділ, підрозділ, пункт, найменування списків або їх номери, куди включається цей період роботи; первинні документи за час виконання роботи, на підставі яких видана така довідка. 

☝️Важливо

🧮 Страховий стаж, що дає право на пенсію на пільгових умовах, набутий після 21.08.1992, обчислюється з урахуванням результатів атестації робочих місць, проведеної на підприємстві.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень