Фонду соціального страхування України у Черкаській області інформує...

Дата: 12.03.2021 17:58
Кількість переглядів: 417

Верифікація виплат буде розширена на всі допомоги за лікарняними листками

Допомоги по тимчасовій втраті працездатності, а також по вагітності та пологах будуть проходити процес верифікації. Верифікація виплат від Фонду соціального страхування України має забезпечити цільове використання коштів та мінімізувати ризик помилок при здійсненні виплат. При цьому, верифікація не вплине на строки фінансування матеріального забезпечення від Фонду.

Найближчим часом буде опрацьовано технічні питання інформаційного обміну для проведення верифікації, підписано відповідний протокол і оновлений договір із Міністерством фінансів України, а також розроблено механізм надання рекомендацій у разі виявлення невідповідностей даних.  

Про це було домовлено на ініційованій Міністерством соціальної політики робочій нараді 10 березня. Участь у заході взяли представники ФССУ, Міністерства фінансів і Міністерства соцполітики.

Також під час круглого столу Комітету ВРУ з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів 11 березня було обговорено прогрес і проблемні питання впровадження верифікації.

Верифікація виплат буде здійснюватись для всіх видів матеріального забезпечення і страхових виплат Фонду соціального страхування України. Зокрема, буде впроваджено механізми превентивної верифікації, яка дозволить упередити здійснення нецільових видатків.

Нагадаємо, раніше реалізація верифікації була розпочата для страхових виплат, які ФССУ здійснює для потерпілих внаслідок нещасних випадків на виробництві або профзахворювань, а також членів їх сімей.

Золотоніське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Черкаській області


Кількість нещасних випадків без врахування профхвороби на COVID-19
зменшилась на 18,3%

На підприємствах України упродовж 2020 року було зафіксовано 6 646 нещасних випадків, на які складено акти за формою Н-1/П (пов’язані з виробництвом), що на 51,3% більше, ніж у 2019 році. З них 3 054 – випадки гострого професійного захворювання працівників закладів охорони здоров’я на COVID-19. Гострі профхвороби склали за підсумками минулого року 46% від загальної кількості нещасних випадків.

Водночас, без врахування гострих професійних захворювань на COVID-19 кількість нещасних випадків зменшилась на 18,3% – з 4 394 у 2019 році до 3 592 у 2020-му. Кількість смертельно травмованих осіб зменшилась з 410 до 327 потерпілих, що дорівнює 20,2%.

Найбільша кількість страхових нещасних випадків без урахування гострих професійних захворювань зареєстрована у Дніпропетровській області  (14,7%), Донецькій області (10,9%), місті Києві (10,9%), Львівській області (6,8%) та Запорізькій області (5%).  Кількість травмованих осіб у цих областях складає 48,3 % від загальної кількості травмованих по Україні.

Нагадаємо, у разі настання нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання Фонд здійснює для потерпілих такі виплати:

1) допомогу у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю до відновлення працездатності або встановлення інвалідності;

2) одноразову допомогу в разі стійкої втрати професійної працездатності або смерті потерпілого;

3) щомісячну страхову виплату в разі часткової чи повної втрати працездатності, що компенсує відповідну частину втраченого заробітку потерпілого;

4) страхову виплату потерпілому у розмірі його середньомісячного заробітку при тимчасовому переведенні його на легшу нижчеоплачувану роботу;

5) щомісячну страхову виплату особам, які мають на неї право в разі смерті потерпілого;

6) відшкодування вартості ритуальних послуг, пов’язаних з похованням.

Крім того, у разі настання страхового випадку за кошти Фонду здійснюється надання медичних і соціальних послуг. Зокрема, фінансується лікування всіх прямих наслідків страхового випадку до відновлення здоров’я або упродовж усього життя потерпілого у разі визначеної в цьому потреби, проходження курсу оперативної реабілітації на базі санаторно-курортних закладів, проведення досліджень, здійснення оперативних втручань, ендопротезування, протезування, забезпечення лікарськими засобами та виробами медичного призначення тощо.

Золотоніське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Черкаській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень