Необхідність укладення договору на технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання.

Дата: 22.07.2021 12:50
Кількість переглядів: 358

АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО
«ОПЕРАТОР ГАЗОРОЗПОДІЛЬНОЇ СИСТЕМИ

«Ч Е Р К А С И Г АЗ»

АТ «ЧЕРКАСИГАЗ»

вул. Максима Залізняка, 142, м. Черкаси, 18028, тсл.(0472) 71-27-00, факс (0472) 71-19-08,
Е-шаіІ:
gashегgаsk.иа ЄДРПОУ 03361402

АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «ОПЕРАТОР ГАЗОРОЗПРОДІЛЬНОЇ СИСТЕМИ «ЧЕРКАСИГАЗ» (далі - АТ «ЧЕРКАСИГАЗ», Товариство, Оператор ГРМ), основними функціями якого є експлуатація систем газопостачання, газифікація об’єктів, а також інші види виробничої, комерційної, фінансової діяльності, передбаченої чинним законодавством, повідомляє наступне.

З 01.05.2021 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання окремих питань у сфері надання житлово-комунальних послуг» (далі - Закон). Положеннями Закону передбачено внесення змін, зокрема, до Законів України «Про житлово-комунальні послуги» та «Про ринок природного газу» в частині визначення правил та особливостей здійснення технічного обслуговування впутрішньобудинкових систем газопостачання у багатоквартирних будинках.

На виконання зазначених змін, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП, Регулятор) розробила проект Типового договору на технічне обслуговування впутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирного будинку та надала його Операторам ГРМ для опрацювання, внесення змін, удосконалення.

Разом з тим наголошуємо, що Оператор ГРМ розподіляє кошторисну вартість технічного обслуговування між співвласниками багатоквартирного будинку пропорційно  до укладених договорів із споживачами послуг з розподілу природного газу у такому будинку та надає індивідуальні квитанції споживачам у цьому будинку для сплати послуг з технічного обслуговування.

Також нагадуємо, що п.5.7 Правил безпеки систем газопостачання (затверджених наказом Міністерства енергетики та вугільної промисловості України від 15.05.2015 року №285 та зареєстрованих в Міністерстві юстиції України від 08.06.2015 року №674/27119) передбачено, припинення розподілу природного газу у разі незабезпечення технічного обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж.

З метою належної експлуатації внутрішньобудинкової системи газопостачання багатоквартирних житлових будинків області та задля уникнення порушень вимог чинного законодавства АТ «ЧЕРКАСИГАЗ» повідомляє про :

 

  • необхідність укладення договору на технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання.

 

 

Голова правління                                                                                                                                    І.М. Стойков

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень