Увага! Штрафи за порушення правил благоустрою Гельмязівської сільської територіальної громади

Дата: 27.07.2021 09:53
Кількість переглядів: 709

 Візитна карта кожного населеного пункту - це БЛАГОУСТРІЙ.

 За порушення правил благоустрою передбачені штрафи.

 На виконання п. 1 ч. 2 ст. 10 Закону України "Про благоустрій населених пунктів", рішення сесії Гельмязівської сільської ради від 24.06.2021 року №12-12/VІІІ « Про затвердження Правил благоустрою населених пунктів Гельмязівської сільської ради Золотоніського району Черкаської області»:

ПРАВИЛА БЛАГОУСТРОЮ

 Зазначеним документом визначені обов'язки підприємств, установ, організацій та фізичних осіб по забезпеченню утримання території громади у чистоті та належному стані.

 Статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення за порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів передбачена адміністративна відповідальність, яка тягне за собою накладення штрафу на громадян від 20 до 80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 - 1360 грн.) і на посадових осіб та підприємців - від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 - 1700 грн.)

 Відповідно до ст. 255 Кодексу протоколи про порушення має право складати адміністративна комісія при виконавчому комітеті Гельмязівської сільської ради та органи внутрішніх справ.

ПОРУШЕННЯМИ правил благоустрою вважаються:

- неналежний санітарний стан території (до уваги - особливо в районі приватного сектора), стоянка транспортних засобів на газонах, самовільне розміщення на спорудах, стовпах, опорах та інших не відведених для цього місцях оголошень, плакатів, об'яв, відсутність відповідного дозволу на розміщення реклами, несвоєчасне косіння об'єктів рослинного карантину, забур'яненість, виконання робіт з благоустрою без затверджених проектів на виконання земельних робіт та відповідного ордеру, виданого сільською радою, відсутність огорожі на місці розриття, спалювання сміття, опалого листя, спилювання дерев у громадських місцях, невстановлення та неналежне утримання урн торгівельними підприємствами, організаціями, установами та іншими суб’єктами господарювання, тощо.

 

Чистота та порядок в нашій громаді залежить від кожного з нас!

Зробимо нашу громаду чистою та привабливою!

 

 Рішення Гельмязівської сільської ради від 24.06.2021 року №12-12/VІІІ « Про затвердження Правил благоустрою населених пунктів Гельмязівської сільської ради Золотоніського району Черкаської області» розміщено на сайті Гельмязівської сільської ради

 

 ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 Гельмязівської сільської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень