16 лютого - День Єднання

Дата: 15.02.2022 16:55
Кількість переглядів: 292

Фото без описуДень єднання — свято в Україні, встановлене 16 лютого 2022 року Указом Президента України.

Свято встановлено в Україні «З метою посилення консолідації українського суспільства, зміцнення його стійкості в умовах зростання гібридних загроз, інформаційно-пропагандистського, морально-психологічного тиску на суспільну свідомість…», згідно з Указом Президента України «Про невідкладні заходи щодо консолідації українського суспільства» від 14 лютого 2022 року № 53/2022.

Цього дня, згідно з Указом Президента України, потрібно проводити:

  •  підняття Державного Прапора України на будинках і спорудах в усіх населених пунктах;
  •  виконання о 10.00 Державного Гімну України;
  •  проведення закордонними дипломатичними установам України в державах перебування відповідних іміджевих заходів, спрямованих на єднання та підтримку України.

Ідея Дня єднання виникла на початку лютого 2022 року, коли з'явилася інформація про те, що саме 16 лютого Росія може здійснити повномасштабне вторгнення в Україну.

Зовнішні та внутрішні виклики, що постали сьогодні перед Україною, вимагають від кожного громадянина відповідальності, впевненості та конкретних дій.

Відповідно, 14 лютого 2022 року, з метою посилення консолідації українського суспільства, зміцнення його стійкості в умовах зростання гібридних загроз, Президент України Володимир Зеленський видав Указ, згідно з яким 16 лютого визначене Днем єднання в Україні. Про це він повідомив у відеозверненні до українців 14 лютого 2022 року. «Нам кажуть, що 16 лютого стане днем нападу. Ми зробимо його Днем єднання. Відповідний указ уже підписано. Цього дня ми вивісимо національні прапори, надягнемо синьо-жовті стрічки та покажемо всьому світу нашу єдність», — зазначив він.

Тож звертаємося до кожного жителя Гельмязівської громади – давайте відчуємо себе єдиним народом!!! Якщо є, вивісіть Державний Прапор України біля будинку, не важливо чи в голос чи про себе – проспівайте Державний Гімн України. По можливості приєднуйтеся до святкової ходи о 10:00. В с.Гельмязів вирушаємо від будинку дитячої творчості.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень