Роз’яснення Мінагрополітики щодо проведення комплексу весняно-польових робіт в умовах правового режиму воєнного стану

Дата: 11.04.2022 16:22
Кількість переглядів: 246

Фото без опису

 На офіційному сайті Мінагрополітики розміщено відповіді на актуальні питання, що можуть виникати у сільгосппідприємств по необхідним заходам при проведенні комплексу весняно-польових робіт в умовах агресії російської федерації проти України.

 Які заходи необхідно вжити сільгосппідприємствам для забезпечення безпеки працівників?

З метою створення безпечних умов праці під час проведення весняно-польових робіт в умовах воєнних (бойових) дій в Україні, запропоновано роботодавцям вжити такі заходи:

  • перед проведенням весняно-польових робіт роботодавцям, спільно з представниками відповідних структурних підрозділів МВС та ДСНС, організувати перевірку сільськогосподарських угідь та прилеглих ділянок на предмет наявності снарядів, вибухових пристроїв та інших предметів і матеріалів, що створюють або можуть створити загрозу працівникам сільського господарства (особливо у зонах прилеглих до ведення бойових дій);
  • здійснювати доставку, транспортування та ручне перенесення обладнання, устаткування, добрив та інших матеріалів до місця безпосереднього виконання робіт у відповідності до розроблених безпечних маршрутів, з якими ознайомлені усі працівники, які будуть виконувати зазначені роботи;
  • проводити роботи в умовах достатньої видимості, виключно у денний час;
  • провести відповідні інструктажі;
  • не допускати машини і обладнання, які мають технічні несправності.

 Що таке комендантська година і чи можна працювати під час її дії?

Комендантською годиною є заборона перебувати на вулицях та в інших громадських місцях без спеціально виданих перепусток і посвідчень особи в певний час. Варто залишатися вдома, а якщо пролунають сирени – спуститися в укриття. Для пересування населеним пунктам громадянам необхідно завжди мати при собі документ, що посвідчує особу.

Перепустки і посвідчення видаються військовою комендатурою.

Перевіряти документи і, відповідно, встановлювати правомірність перебування на вулицях та в інших громадських місцях під час комендантської години – повноваження патрулів. Хто входить до патрулів, вирішує місцева влада.

З метою забезпечення продовольчої безпеки держави, Мінагрополітики було направлено лист на обласні військові адміністрації щодо вжиття заходів для надання можливості своєчасного проведення комплексу весняно-польових робіт, зокрема, пересуватись сільськогосподарській техніці без обмежень руху польовими шляхами та її роботи на полях, у тому числі під час комендантської години.

Обласні військові адміністрації мають прийняти рішення про такі заходи на місцевому рівні, за роз’ясненнями потрібно звертатися до них.

Проведення весняно-польових робіт необхідно здійснювати з урахуванням наявності дозволу (погодження) наданого відповідною військовою адміністрацією.

 Як діяти в разі виявлення підозрілих предметівНегайно припинити усі роботи в районі виявлення вибухонебезпечного предмета (предметів). Залишити заявку на сервісі Military.feodal.online, зазначена платформа працює під егідою Мінагрополітики.

Якщо виявлено підозрілий предмет поруч або на території сільськогосподарського підприємства:

  1. Негайно зателефонуйте до служби порятунку за номером 101 або у відділення міліції за номером 102.
  2. Попередьте перехожих про можливу небезпеку.
  3. Очікуючи на прибуття рятувальників, огородіть чимось небезпечне місце та відійдіть від знахідки на безпечну відстань (100м).

Категорично забороняється:

  1. Торкатися предмету і пересувати його.
  2. Користуватися засобами радіозв’язку.
  3. Торкатися підозрілого пристрою та здійснювати на нього звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив.

 Чи передбачено пільгове кредитування сільгосптоваровиробників? Відтепер є можливість отримати пільгове кредитування під 0% річних на період воєнного стану для проведення комплексу весняно-польових робіт. Докладніше про це в «АгроПРО» №5-6.

Чи можна бронювати військовозобов’язаних працівників сільгосппідприємства?

Бронюванням є звільнення певних осіб від мобілізації, зважаючи на їх важливу роль у певній діяльності. Докладніше про це в «АгроПРО» №5-6.

Чи можна використовувати повітряний простір безпілотними повітряними суднами в сільському господарстві?

На даний час повітряний простір України закритий для цивільних користувачів повітряного простору, включаючи і безпілотні повітряні судна!

Для можливості забезпечення належного використання безпілотних повітряних суден в сільському господарстві, суб’єктам господарювання необхідно звернутися до відповідної обласної військової адміністрації на предмет можливості використання на конкретній території (районі) безпілотних повітряних суден.

Рішення щодо можливості використання повітряного простору безпілотними повітряними суднами в конкретній області приймається Генеральним штабом Збройних Сил України.

Сайт: www.agro-pro.com.ua

Телефон: 097 894 25 20


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень