Пошук

43 українці загинули на роботі внаслідок сп’яніння

Дата: 07.02.2023 15:32
Кількість переглядів: 83

Робота в стані сп’яніння є частою причиною травм – навіть невеликий вміст алкоголю в крові, який не має явних зовнішніх ознак, зменшує швидкість реакцій, знижує уважність та прискорює стомлюваність.

У минулому році Фонд соціального страхування України зафіксував 92 випадки травмування працівників на робочому місці внаслідок алкогольного, токсичного чи наркотичного сп’яніння. З них майже половина, 43 людини, загинули.

Наголошуємо, працівникам у стані алкогольного, токсичного чи наркотичного сп’яніння заборонено перебувати на виробничих об’єктах. Такі працівники мають бути відсторонені від виконання робіт відповідно до вимог правил внутрішнього трудового розпорядку підприємства або колективного договору.

Окремо нагадаємо, що лікарняні не підлягають оплаті, якщо внаслідок сп’яніння чи пов’язаних з ним дій настала невиробнича травма або загальна хвороба.

Фонд соціального страхування України завершив передачу справ потерпілих до Пенсійного фонду

У січні Фонд соціального страхування України завершив передачу справ про страхові виплати потерпілих на виробництві – загалом до Пенсійного фонду передано сотні тисяч особових справ в усіх регіонах. Це дозволить Пенсійному фонду забезпечити страховий захист близько 170 тисяч українців, які постраждалі внаслідок нещасних випадків на роботі або мають професійне захворювання, а також їх родин.

«Починаючи з цього року Фонд соціального страхування України не уповноважений здійснювати страхові виплати, тож сьогодні ми зосереджені на ефективній передачі цих функцій до ПФУ. Наша пріоритетна задача: провести реорганізацію таким чином, аби вона залишилась непомітною для українців, якими до першого січня опікувався Фонд, а страхові кошти надходили вчасно. Тож попри величезні обсяги документів, а передавались також і архівні справи, фахівці ФССУ завершили цю роботу в максимально короткі терміни», – зазначив голова комісії з реорганізації Фонду соціального страхування України Олександр Бахматський.

Нагадаємо, з 01 січня 2023 року в Україні триває реорганізація системи соціального страхування – Фонд соціального страхування України передав свої завдання і функції до Пенсійного фонду. Зокрема, до компетенції ПФУ тепер входить фінансування одноразових і щомісячних страхових виплат.

Кошти направляються ПФУ на ті ж рахунки, що були зазначені потерпілими або членами їх сімей у відповідних заявах до ФССУ.

 

Золотоніське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Черкаській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень