Вік виходу на пенсію!

Дата: 07.08.2023 18:53
Кількість переглядів: 105

🗓 Вік виходу на пенсію за віком в Україні визначає тривалість страхового стажу, набутого особою – це 60 або 63, або 65 років. При цьому право на призначення пенсії за віком після досягнення 60 років у 2023 році виникає за наявності в людини 30 років страхового стажу.
 
⏰ Якщо ж у 60-річному віці необхідного страхового стажу не набуто, то право на пенсію виникне при досягненні більш пізнього віку.

🗂 Проте за наведених обставин вийти на пенсію можна і до досягнення 63-річного віку, якщо ваша мама буде офіційно працевлаштована та набуде 3 місяці страхового стажу або якщо на ім’я вашої мами укласти договір про добровільну сплату страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування  та сплачувати протягом трьох місяців добровільні внески у розмірі не менше мінімального страхового внеску (по 1474 грн щомісяця). 

📝 Після набуття 30 років страхового стажу, ваша мама може звернутись за призначенням пенсії. 

☝️ Важливо:
Якщо особі в 2023 році виповнилося 60 років, а 30 років страхового стажу вона набуде пізніше (в 2024, 2025 році), то за призначенням пенсії вона має право звернутися з моменту набуття вищезазначеного розміру страхового стажу, оскільки тривалість необхідного страхового стажу визначається на час досягнення пенсійного віку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень