Боротьба з торгівлею людьми

Дата: 18.10.2023 08:33
Кількість переглядів: 215

Фото без опису

ТОРГІВЛЯ ЛЮДЬМИ – це форма сучасного рабства та порушення прав людини, яка не втрачає актуальності у ХХІ ст. для жодної країни світу, включаючи Україну. Експлуататори отримують прибуток через контроль та експлуатацію інших людей. Ця проблема може торкнутися кожного, незалежно від віку, статі, освіти чи соціального статусу. Щорічно близько 600 – 800 тисяч осіб у світі продають за кордон з метою експлуатації (за оцінками уряду США). Експлуатація може відбуватись як всередині країни так і поза її межами, а вербувальниками найчастіше є знайомі люди – ті, яким довіряють.

Фото без опису18 жовтня, напередодні Європейського дня боротьби з торгівлею людьми, Представництво Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні спільно з Міністерством соціальної політики України та Всеукраїнською коаліцією громадських організацій з протидії торгівлі людьми, за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Міністерства закордонних справ Королівства Норвегія та Міністерства юстиції Швеції, розпочинає нову інформаційну кампанію «ПРИДИВИСЬ», з метою попередження торгівлі людьми та популяризації правил безпеки під час міграції. У рамках даної кампанії заплановано створення експозиції «ПРИДИВИСЬ» у приміщеннях залізничних та авто вокзалів, торгових центрів, на центральних площах міста чи у парках міста Києва та 20 областей України. Експозиція “ПРИДИВИСЬ” – це простір, створений, щоб поміркувати над ризиками експлуатації, придивитись й розгледіти: до чого можуть призвести такі, на перший погляд, привабливі пропозиції роботи чи житла – що приховано за ілюзією кращого життя.

Спершу увагу привертають вертикальні конструкції, що містять тексти-обіцянки роботи, доходу та гасло проєкту – люди бачать їх і підходять, щоб роздивитися, куди вказують оголошення та банер-ролап з описом акції.

Фото без описуНаблизившись до зони, куди вказують знаки, можна побачити на підлозі оптичну ілюзію, у дизайн якої “вшито” історії, реальних ситуацій вербування та втягнення у ситуацію торгівлі людьми та розміщена інформація з номером Національної гарячої лінії з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів 527, гарячої лінії з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей 15-47 та QR-кодом на відео-ролики кампанії та вебсайт www.stoptrafficking.org.

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень