Про перейменування вулиць і провулків у Гельмязівській громаді

Дата: 16.04.2024 09:10
Кількість переглядів: 42

Фото без описуВідповідно до листа Черкаської ОДА від 10.04.2024 № 9754/01/01-58 «Про перейменування вулиць» та на виконання п.6 ст.8 Закону «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів та заборону пропаганди їх символіки»( далі – Закон),  передбачено, що до 27 квітня 2024 року сільський голова зобов’язаний розпорядженням прийняти рішення про перейменування вулиць і провулків у населених пунктах громади, які підпадають під дію Закону і до цього часу ще не були перейменовані.

 

    Якщо назва підпадає під дію Закону вона має бути обов’язково змінена. Закон тут не передбачає жодних винятків. Ані збори громадськості, ані орган місцевого самоврядування не може своїм рішенням таку назву залишити. Це буде порушенням Закону.

  Натомість місцева громада має цілковиту свободу у виборі будь-якої нової назви замість комуністичної або ж може повернути історичну. Це абсолютне право жителів села або селища. Однак, у новій назві також не може бути пропаганди тоталітарних режимів або їх діячів.

   Отже, не може бути предметом обговорення «перейменовувати, чи не перейменовувати» назву, що пов’язана із пропагандою тоталітарного режиму.      Предметом громадського обговорення може бути ТІЛЬКИ питання вибору НОВОЇ НАЗВИ.

   Якщо місцеві ради не виконають вимоги закону –  вулиці в населених пунктах перейменують облдержадміністрації.

  Станом на сьогодні перейменуванню підлягають вулиці і провулки:

у с.Гельмязів - Жовтнева, Мічуріна, Корольова, Ілляшенка, Горєлова, Скляренка, Єрмішина, Героя Іллі Чорного

у с.Коврай – Партизанська.

  Просимо мешканців цих вулиць і провулків включитися в обговорення і запропонувати нову назву. Пропозиції можете залишити під повідомленням, надіслати електронною поштою gelmyazivsr@ukr.net  або зателефонувати за номером (093)093-34-45.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень